Park ve müzeleri gezdirdikleri Tantan da Eskişehir’e hayran kaldı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Park ve müzeleri gezdirdikleri Tantan da Eskişehir’e hayran kaldı

Park ve müzeleri gezdirdikleri Tantan da Eskişehir’e hayran kaldı
Yayınlama: 25 Şubat 2024 Pazar - 4.176
A+
A-

Eskişehir'e gelen ünlü isimlere Eskişehir'deki müze ve parklardan oluşan tur düzenleyerek özel araçlarla gezdirince, tatil modunda olan ziyaretçiler de Eskişehir'e hayran kalıyorlar. 

Eskişehir'de parklara müzelere muhalefet eden, eleştiren kimse de yok. Eleştiriler park ve müzelere gitmek için çekilen trafik çilesi, araç park etmek için yaşanan otopark sorunu.. Elbette kentteki çeyrek asırdır yatırım yapılmayan alt yapı hizmetleri ve bozuk olan kaldırımlar ve yollar.. Bunları da görseler yine hayran olabilecekler mi?

Ziyaretçileri ilk olarak Burhan Sakallı döneminde tekrar şehre kazandırılan ve zamanında Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin engellemesi ile karşılaşan Tarihi Odunpazarı bölgesine götürmeleri de diğer bir tarafı..

Tantan'ın Eskişehir ziyareti ile ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret ederek hayata geçirilen şehircilik projelerini yerinde gördü.

Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Eskişehir ziyareti kapsamında Başkan Büyükerşen ile bir araya geldi.

Eskişehir’de uygulanan başarılı şehircilik projelerini yerinde incelemek üzere düzenlenen teknik geziye katılan Tantan, Eskişehir’in bozkırın ortasında parlayan bir kent olduğunu belirtti.

İlk olarak Tarihi Odunpazarı Bölgesindeki Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni ziyaret eden Tantan, müzenin kurulma sürecini Başkan Büyükerşen’den dinledi. Balmumu heykelleri dikkatle inceleyen ve müzeye hayran kaldığını ifade eden Tantan, daha sonra Büyükerşen ile birlikte Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu heykeliyle günün anısına fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Kentpark’ın yanı sıra Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’na yapılan ziyarette Büyükerşen, Sadettin Tantan’a burada bulunan birimler ve tesisler hakkında bilgi verdi. Eskişehir’in örnek projelerle fark yaratan bir şehir olduğunu belirten Tantan, “Yılmaz Büyükerşen Hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu güzellikler sadece Eskişehir’e değil Türkiye’ye armağan edilmiş çalışmalardır. Eskişehir çok güzel bir şehir. Tebrik ediyorum.” dedi. Büyükerşen de Tantan’a nazik ziyareti dolayısıyla teşekkürlerini iletti.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024