Alo Kalabak broşüründe şebeke suyu için kullanılan ifadelere ne diyeceksiniz! - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Alo Kalabak broşüründe şebeke suyu için kullanılan ifadelere ne diyeceksiniz!

Alo Kalabak broşüründe şebeke suyu için kullanılan ifadelere ne diyeceksiniz!
Yayınlama: 25 Şubat 2024 Pazar - 7.449
A+
A-

Eskişehir Şebeke suyu ile ilgili son günlerde aslında tüm vatandaşların bildiği ve hatta 1999 yılında aday olduğunda seçim vaatleri arasında Yılmaz Büyükerşen’in de ifade ettiği gibi içilemez olduğu konusu gündemde.

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye başkanı adayı Nebi Hatipoğlu’nun sık sık gündeme getirdiği su konusu ile ilgili detayları ulusal TV ekranlarında da tekrar etmesinden sonra ESKİ tarafından Eskişehirlilere sms gönderilerek “Suyumuz içilebilir. Spekülasyonlara itibar etmeyin” denildi.

Ancak yıllar önce 1999 da Büyükerşen’in adayken de ifade ettiği gibi su içilemediğinden dolayı şehirde yıllardır vatandaşlar ayrıca içme suyu satın alıyorlar. Ancak konu 1999’dan sonra herhangi bir çalışma yapılmamasından dolayı Eskişehir gündeminden hiç düşmedi. Zaman zaman herkesin yaşadığı bu gerçek yüksek sesle tartışıldı.

Son haftalarda da bu konu yine Eskişehir gündeminde. Zira Eskişehir alt yapısında uzun yıllardır ciddi çalışmalar yapılmadığı gibi, arıtma tesislerinde de yıllardır hissedilir yatırımlar ve değişiklikler yapılamdı. Şebeke suyunda genellikle hissedilir kimyasal kokusu var, belirli zamanlarda ise su çeşmeden fazla klor basılması nedeniyle beyaz akıyor. Yılmaz Büyükerşen’in dediği suyun sertliği nedeniyle de içme konusunda tercih edilmiyor.  Vatandaşların büyük bölümü çay yapmak için kullanmıyor, yine ciddi bölümü yemek yaparken de kullanmıyor..  Durum böyleyken mesaj göndererek vatandaşları ne kadar ikna edebilirsiniz?..

Bu arada Büyükerşen’in suyun içilemezliği ile ilgili ifadelerinin ötesinde ifadeler Alo Kalabak tarafından dağıtılan el ilanlarında kullanıldı.

2021 tarihinde sosyal medyada da kamuoyuyla paylaşılan broşürün görselinde Eskişehir şebeke suyu için kullanılan ifadeler ise şöyle:

Eskişehir’in şebeke suyu bırakın içilmeyi. Çay ve yemek yapmaya bile müsait değil..

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024