Vatandaşın Başı Kent Ormandakı Domuzlarla Dertte - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Vatandaşın Başı Kent Ormandakı Domuzlarla Dertte

Vatandaşın Başı Kent Ormandakı Domuzlarla Dertte
Yayınlama: 28 Mart 2023 Salı - 1.700
A+
A-

Odunpazarı Belediyesinde yaşanan en son bayrak değişimi sonrasında göreve gelen yeni yönetimin en çok tartışılan projelerinden birisi Hamamyolunda uygulanan ve milyonlarca lira harcanan proje olmuştu. Proje sonrasında yeşil Yediler Parkından geriye eser kalmazken, bölgedeki bir çok ağaç ise ya kurudu, ya yok edildi. Ancak bölgede öyle bir sorun yaşandı ki hafızalardan silenecek gibi de görünmüyor. 

Hamamyolunda uygulanan kompozitlerin alt alanlarındaki boşluklar adeta fare istilası yaşandı ve bölgedeki durum bir çok kez görüntülendi. 

Şuan benzer denebilecek bir durum ise mülkiyete Orman Bölge Müdürlüğünde bulunan Odunpazarı Belediyesi tarafından kiralanarak kullanılan Kent Orman'da yaşanıyor. Kent Ormanda Odunpazarı Belediyesi tarafınadn yine Hamamyolunu benzer bir durum yaşanmış ve bölgede cafe ve tenis sahası yapılmıştı. 

Son yıllarda ise bölgede yaşanan domuz sorunu Kent ormanın hemen dibindeki Üniversite evlerinde vatandaşları canından bezdirdi. 

Bölgelerinde yaşanan köpek istilasından sonra şimdi de ormandan gelen domuzların istilasına uğradığını ifade eden vatandaşlar yetkililerden yardım istiyorlar. 

Konuyla ilgili yardım isteyen vatandaşın ifadeleri şu şekilde:

Kent ormanı ve üniversite evleri civarında özellikle son iki yıldır domuz sorunu yaşamaktayız. Eskiden kış aylarında kent ormanından çıkarak evlerimizin yanlarına kadar gelen domuzlar, artık kışın bitmesine rağmen evlerimizin yanına, çocuklarımızın oyun alanlarına, araçlarımızın oralara kadar gelmekte.

                eskiden sadece geceleri görünen domuzlar artık gündüz vakti de buralarda gezinmekteler.

                sadece orman içinde değil, spor müsabakarının yapıldığı futbol sahasının oralarda, çocukların oynadaığı park ve alanlarda gezinmekte ve hem çocuklarımızı hemde bizleri korkutmaktadır.

                ayrıca kent ormanı da her daim trekkin, bisiklet, doğa yürüyüşü vb çok kullanılan bir alan

                özellikle de hafta sonları şehrin başka semtlerinden insanlar temiz hava almak, doğada vakit geçirmek için geldikleri bir alandır

                kent ormanının bağlı olduğu orman il müdürlüğüne yaptığımız şikayetlerde bize verilen geri dönüş, kent ormanının domuzların doğal yaşam alanı olduğu ve insanlara zarar vermeyeceği için korkmamamız gerektiğidir

                birincisi burası insanların kullanımına açık, yürüyüş, bisikler vb birçok amaçla kullanılmaktadır

                ikincisi domuzlar ormandan artık evlerimizin dibine kadar gelmektedir

                üçüncüsü de domuzların zarar vermeyeceği şeklinde bir cevap bizleri ve çocuklarımız olası bir saldırıdan korumaya etkili olacak mıdır, ileride yaşanacak kötü bir olayda bunun sorumlusu kim olacaktır

Mahallemiz zaten köpek istilası altındayken, motokuryelerin bile gelmek istemediği, köpekler yüzüznden normal yürümeye bile çekindiğimiz bir süreçten sonra birde domuzlarla mı uğraşacağız

Konu ile ilgili ormanda değil de bizlerin yaşam alanlarında çekilmiş video ve resimler ektedir

Bölge olarak orman müdürlüğü mü yoksa belediye mi yetkilidir, gereken tedbirler alınmallıdır

 

Milyonluk Hamamyolu Projesini Fareler Bastı

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024