Eskişehir’de Çağdışı Uygulamaya İmza Atan Çağdaş Okulları’na soruşturma - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir’de Çağdışı Uygulamaya İmza Atan Çağdaş Okulları’na soruşturma

Eskişehir’de Çağdışı Uygulamaya İmza Atan Çağdaş Okulları’na soruşturma
Yayınlama: 21 Mart 2023 Salı - 1.197
A+
A-

Hatay'dan Eskişehir'e gelen depremzede öğrencinin kaydını başörtülü olduğu gerekçesiyle yapılmadığı iddiasıyla Özel Çağdaş Okulları hakkında tepkiler ve şikayet sonrasında soruşturma başlatıldı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Eskişehir Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar'ın gündeme taşıdığı ve Eğitim-Bir-Sen üyelerinin okul önüne siyah çelenk bırakarak tepki gösterdiği olay Eskişehir'de ve Türkiye'de büyük yankı uyandırmıştı. 

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu kapsamında soruşturma başlatıldı

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'dan Eskişehir'e gelen bir öğrencinin başörtülü olması nedeniyle özel okula kabul edilmediği iddialarıyla ilgili "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu kapsamında soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Okul müdürü hakkında adli kontrol kararı 

Açıklamada, "Özel okul müdürünün ifadesi alınarak Eskişehir 2.Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş olup, Eskişehir 2.Sulh Ceza Hakimliğince yapılan sorgu sonucunda şüpheli hakkında adli kontrol uygulanmasına hükmedilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'dan Eskişehir'e gelen 9. sınıf öğrencisi kaldıkları evin yakınındaki özel okula ailesiyle kayıt için gittiğinde bu talebinin, başörtülü olduğu gerekçesiyle geri çevrildiği öne sürülmüş, ailenin başvurusu üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ve Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.


Çağdışı uygulamaya imza atan Çağdaşın Önüne Siyah Çelenk Bıraktılar

Çağdaş okullarından depremzede öğrenciye başörtülü diye çağdışı muamele!!!

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024