Hamamyolu Dökülüyor! Vatandaş Tepkili - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Hamamyolu Dökülüyor! Vatandaş Tepkili

Hamamyolu Dökülüyor! Vatandaş Tepkili
Yayınlama: 1 Şubat 2023 Çarşamba - 1.231
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi tarafından milyonlarca lira harcanarak yapılan Hamamyolu Projesi üzerinden çok uzun süre geçmeden ortaya çıkan görüntülerle de tepkileri üzerine çekiyor. 

Hamamyolu projesinin hayata geçirilmesi ile özellikle Yediler Parkındaki yeşil örtünün yok edilmesi tepkilere neden olmuştu. Vatandaşların tepkilerine rağmen hayata geçirilen ve belediyenin milyonlar döktüğü proje hala eleştirilerden nasibini almaya devam ediyor. 

Eskişehirlilerin en çok kullandıkları bölgelerin başında gelen ve yaya trafiği olan Hamam yolundaki Odunpazarı Belediyesi tarafından başlatılan ve belirtilen süreden çok daha uzun sürede tamamlanabilen Hamamyolu projesi bir çok detay nedeniyle eleştiri almıştı. Özellikle halk arasında "Ucube Köprü" olarak da isimlendirilen ve kimsenin kullanmadığı sözde üst geçit şeklindeki köprü kullanılmadığı için Türkiye de başka örneği olmayan şekilde köprünün iki başına trafik lambası yerleştirildi. 

Hamamyolu ve Yediler parkının yeşil günlerinin tarihe karıştığı proje sık sık eleştiriliyor. Geçtiğimiz dönemlerde sosyal medyaya yansıyan görüntülerde kullanılan malzemelerin altındaki boş alanların farelere ev sahipliği yaptığı görünüyordu. Bunun yanında bir çok yerde meydana gelen deformasyon nedeniyle de eleştirilen hamamyolu ile ilgili olarak tepkisi ifade eden vatandaş "Hamamyolu Dökülüyor" diyerek şu ifadeleri paylaştı.

Büyük paralar harcanarak büyük umutlarla yenilenen Hamamyolu dökülüyor. Yenisi eskisini aratıyor, eski hali yeşillik olan havuzlardan su akan herkesin severek gezdiği oturduğu nefes aldığı Hamamyolu yeni demeye şahit isteyen içler acısı görüntü ve tepkilere neden oluyor. Defalarca boyanan boyalar kalkıyor, döşenen taşlar araçların girişine izin verildiği için yerinden oynatıyor. Hatta nakliyecilerin, çöp kamyanlarının su arabalarının ağır araç girişine izin verildiği için Hamamyolu maalesef bu şekilde dökülüyor. Onarmak tamir etmekle bu iş olmaz ağır araçlar girdiği sürece bu tür görüntüler masraflar devam edecek. O yüzden kalıcı çözüm için Hamamyolunun biran önce tamamen trafiğe kapatılması gerekiyor. Yoksa milletin cebinden vergi olarak zam olarak çıkacak belediye bu paraları cebinden ödemiyor. Halkın parasını boşa harcıyor. Eski Hamamyolunu özlemle arıyoruz kuş seslerinin su sesinin olduğu bir Hamamyolu şimdi ise taş ve tahtadan yapılan bir Hamamyolunu kimse istemiyor. Bu görüntüleri belediye başkanına göstermek gerekiyor. Hamamyolu içler acısı halde dökülüyor. 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024