Eskişehir’de suya yeniden zam mı yapılacak? - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir’de suya yeniden zam mı yapılacak?

Eskişehir’de suya yeniden zam mı yapılacak?
Yayınlama: 22 Kasım 2022 Salı - 997
A+
A-

Geçtğimiz aylarda ESKİ tarafından şebeke suyuna zam yapılmış ve zam aynı gece yarısından sonra uygulamaya konulmuştu. Bu zam kararından sonra Eskişehir'in her yerinde su doldurmak için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Kısa zaman önce yapılan zam sonrasın da tekrar zam yapılacağı söylentileri dolanmaya başladı. İddialara göre bu kez 1 Aralık tarihinden itibaren suya yüzde 50 zam geleceği belirtiliyor. Sosyal medya üzerindeki yayılan bu iddiaya yapılan yorumlarda da vatandaşların su doldurma sırasında bu konuda konuştuğu ifade ediliyor. 

ESKİ uzun yıllardır bütçe fazlası vermesine rağmen bunların yatırıma yöneltilmemesi konusunda eleştiriliyor ve en son yapılan zam sırasında da ESKİ bu konuda eleştirilmiş sürekli bütçe fazlası veren bir kurum neden bu kadar yüksek zam yapar diyerek eleştirilmişti. 

Ancak geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan bir habere göre sürekli bütçe fazlası veren ESKİ'nin kredi çekmek istediği konuşulmuş ve ESKİ Genel Müdürlüğünü bakan İletişim Fakültesi mezunu Oğuzhan Özen eleştirilmişti. 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024