UNESCO ancak gönülle yapılabilecek bir hizmet alanı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

UNESCO ancak gönülle yapılabilecek bir hizmet alanı

UNESCO ancak gönülle yapılabilecek bir hizmet alanı
Yayınlama: 19 Kasım 2022 Cumartesi - 942
A+
A-

Prof.Dr. Nabi Avcı, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu 6. Büyük Buluşması'nda konuştu: UNESCO ancak gönülle yapılabilecek bir hizmet alanı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu 6. Büyük Buluşması Ankara'da başladı. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu'nun önceki dönem başkanı, Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Nabi Avcı da açılışta bir konuşma yaptı. Prof.Dr. Nabi Avcı, "Dijital Dönüşüm” paneline de konuşmacı olarak katılacak. 

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu 6. Büyük Buluşması Ankara'da düzenlenen açılış töreni ile başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Petek Aşkar, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof.Dr. M. Öcal Oğuz, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy ve çok sayıda katılımcının yer aldığı açılışta Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Nabi Avcı da bir konuşma yaptı.

“UNESCO ancak gönülle yapılabilecek bir hizmet alanı”

Aynı zamanda UNESCO Türkiye Millî Komisyonu önceki dönem başkanı olan Prof.Dr. Nabi Avcı yaptığı konuşmada, "Sayın bakanlarım, sayın başkan, değerli yönetim kurulu üyeleri, UNESCO dostları, sayın kaymakamım, sayın belediye başkanım, değerli katılımcılar... Ben de değerli başkanımızın nazik davetiyle bugün buradayım. Aşağı yukarı 50 yıla yaklaşan kamusal görevlerim içerisinde en büyük şevkle çalıştığım ve ayrılırken de doğrusu UNESCO Millî Komisyonu Başkanlığı’ndan önce kamu hizmetlerinden ayrılırken yaşamadığım bir hüznü yaşadığım UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanlığı'nda, evet ayrılmak biraz zor oldu, çünkü gerçekten UNESCO ancak gönülle yapılabilecek bir hizmet alanıydı. Beri yandan yine UNESCO’dan önce görev yaptığım diğer kamu hizmetlerinden ayrılırken duymadığım bir hissiyatı da UNESCO bana yaşattı, o da bu görevi gerçekten çok vefakâr bir halefe, Prof. Dr. Öcal Oğuz’a bırakıyor olmanın iç huzuruyla ayrıldım görevden. Adeta bu hissedilmiş gibi, bundan sonra bana verilen görevler de hep bir şekilde UNESCO ile ilgili oldu. Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi... Dolayısıyla UNESCO bugüne kadar hep birlikte olduğumuz, inşallah bundan sonra da birlikte olacağımız bir hizmet alanı olacak. Kurumsal kültürümüzü böylesine zenginleştiren değerli başkanımız Prof. Dr. Öcal Oğuz’a ve ekibine, genel sekreterliğimize de çok teşekkür ediyorum, siz değerli katılımcılara da saygılar sunuyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Prof.Dr. Nabi Avcı "Dijital Dönüşüm” paneline konuşmacı olarak katılacak

Akademisyenler, uzmanlar ve yetkililerin düzenlenecek panellerde iki gün boyunca bir araya geleceği buluşmada, yarın (19 Kasım) Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Nabi Avcı da, “Dijital Dönüşüm” başlıklı "Bilgi ve İletişim Sektörü" paneline konuşmacı olarak katılacak.  

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024