Temassız Uygulama Eskişehirlilere Ciddi Şekilde Temas Etti - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Temassız Uygulama Eskişehirlilere Ciddi Şekilde Temas Etti

Temassız Uygulama Eskişehirlilere Ciddi Şekilde Temas Etti
Yayınlama: 15 Kasım 2022 Salı - 1.433
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yıllardır gerilerde kaldığı dijital belediyecilik hizmetlerinden son dönemde uygulamaya koyduğu yeni düzenlemelerle geri kalmışlığının önüne geçmeye çalışıyor. Ancak hala bir çok şehire göre dijital hizmetler konusunda oldukça geride. 

En son uygulamaya konulan ulaşımda kredi kartı ile temassız uygulama ise dağ fare doğurdu sözünü hatırlattı. Normal tam bilet ulaşım ücreti 7,50 tl iken kredi kartı ile temassız ödeme de ücret 8,50 tl olarak belirlendi ayrıca bu ücretin içinde aktarma da yok. 

Aynı uygulama bir çok şehirde de yıllardır kullanılıyor. Eskişehir de nihayet uygulama konulsada yapılan gizli zam büyükşehir belediyesi yine vatandaşa sağlam temas etti yorumlarına neden oldu. 

Benzer uygulama Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da uzun süredir kullanılıyor. Konya da tam bilet ulaşım ücretsi 2,50 TL ve temassız ödemede de aynı ücret alınıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin her yeni uygulama da ortaya koyduğu gizli zamlara tepki gösteren vatandaşlar "inşallah bundan sonra yeni uygulamalar geliştirmezler" temennisinde bulunuyorlar. 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024