Ulaşımda Yeni Uygulama Zamlı Olarak Devreye Girdi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Ulaşımda Yeni Uygulama Zamlı Olarak Devreye Girdi

Ulaşımda Yeni Uygulama Zamlı Olarak Devreye Girdi
Yayınlama: 15 Kasım 2022 Salı - 1.987
A+
A-

Türkiye'de bir çok şehirde yıllardır uygulanan kartlı uygulama Eskişehir'de de uygulanmaya başladı. Ancak yeni yöntemi kullanmanın bedeli 8,50 Tl ve aktarma yok.. 

Dijital belediyecilik konusunda Türkiye de oldukça gerilerde olan Eskişehir son yıllarda bu açığı kapatmak için çalışmalar hayata geçirse de hala bu konuda geriden gitmeye devam ediyor. En son BEBKA destekli olarak otobüs ve tramvay duraklarına yerleştirilen panolar ile ulaşım sürelerine göstermek için çalışma yapılmış ancak kısa süre de sistem çalışmaz hale gelmişti. Sık sık sosyal medyada da gündeme gelen bu konuda vatandaşlar bu led ekranların neden çalıştırılamadığını soruyorlar. 

Bunun yanında hala online işlemler konusunda bir çok konuda çalışma yapılmazken çalışma yapılan sistemlerde de yaşanan aksaklıklar zaman zaman vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. 

Toplu ulaşımda yeni uygulama bugünden itibaren kullanılabilecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 15 Kasım Salı günü itibariyle toplu taşımada yeni bir dönem başladığı duyuruldu. Temassız kredi kartlarıyla yolculuk yapılabilecek. Ancak Kredi kartı ile biniş ücreti: 8,50 TL (Aktarma yok) 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada tramvay ve otobüslerde kullanılan Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nin alt yapısının ve cihazlarının yenilenerek, teknolojideki gelişmelerin sisteme dâhil edilerek, erişilebilirlik daha kolay hale getirildiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yenilenen sistem kapsamında toplu taşımada tek kullanımlık QR Bilet, 2-3-4-5 Binişlik Biletler, Sanal Eskart ile QR Kod veya NFC ve tüm bankaların temassız banka/kredi kartları ile yolculuk dönemi başlamıştır. Yeni sistemle birlikte tüm bankaların temassız özellikli banka ve kredi kartları ile toplu taşımada seyahat edilebilecektir. Yolcularımız validatörlere temassız özelliği aktif olan banka ve kredi kartlarını okutarak toplu taşımayı kullanabileceklerdir.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024