BOZKURT’TAN KAYMAĞIN KAYNAĞINA DESTEK - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

BOZKURT’TAN KAYMAĞIN KAYNAĞINA DESTEK

BOZKURT’TAN KAYMAĞIN KAYNAĞINA DESTEK
Yayınlama: 8 Kasım 2022 Salı - 828
A+
A-

İnönü Belediyesi'nden üreticilere büyük bir destek daha

Eskişehir'de İnönü Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tüm Türkiye'ye önerdiği ve ülke genelinde büyük ilgi gören ilçedeki manda yoğurdu ve kaymağının üreticilerine desteğe devam ediyor.

Eskişehir İnönü İlçesinde üretilen ve Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye genelinde yoğun talep gören manda kaymağı ve yoğurdunun üretiminin artırılması için İnönü Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi.  

İlçenin ünlü manda sütü ile üretilen manda yoğurdu ve manda kaymağını markalaştırma ve üretimi arttırma yönünde önemli projelere imza atan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, manda yoğurdu ve manda kaymağı gibi yöresel ürünlerin üretimini arttırma ve yetiştiricileri destekleme yönünde çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Belediye’ye ait mandaların bakımını üstlenen ve büyük bir özveriyle çalışan besicilere Belediye tarafından destek çeki dağıtıldı. Ayrıca Başkan Bozkurt, programda, Üreticilere manda yoğurdundaki kalitenin artırılması amacıyla Belediye tarafından temin edilen -50 ila 300 derece sıcaklık aralığında ölçüm yapabilen gıda termometresi hediye etti. Programda konuşan Başkan Bozkurt, ‘’Yöresel ürünlerin ve üreticilerimizin desteklenmesi için yaptığımız çalışmalar devam edecektir’ ’dedi.

Üreticiler ise desteklerinden dolayı Başkan Bozkurt’a ve İnönü Belediyesine teşekkür ettiler.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024