"İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" Kampanyaları Eskişehir’de Tanıtıldı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

"İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" Kampanyaları Eskişehir’de Tanıtıldı

"İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" Kampanyaları Eskişehir’de Tanıtıldı
Yayınlama: 7 Kasım 2022 Pazartesi - 1.140
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" kampanyaları için hazırlanan tanıtım tırı Eskişehir'e geldi.

Vali Erol Ayyıldız, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik ile tırı ziyaret etti. Vali Ayyıldız, yetkililerden yapılacak konutlarla ilgili bilgi alarak, sanal gerçeklik gözlüğüyle örnek daireyi inceledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinasyonda yürütülen 250 bin konut için ülkenin her bir yanından çok büyük bir teveccühün bulunduğunu söyledi.

Şu ana kadar 8 milyon civarında bir başvurunun bulunduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Bilindiği gibi başvuru süresi uzatıldı. Eskişehir'de 2599 konut yapılacak. Bugün birçok ilimizde kuralar çekilmekte. Yakın zamanda da Eskişehir'de bu kura çekimine dahil olacak. Söz konusu projenin 1800'ü merkezde geriye kalan kısmı ise ilçelerimize ayrılmış durumda. Eskişehir'de şu ana kadar 100 binin üzerinde bir başvuru oldu. Odunpazarı ilçesinde ise 3 bin 100'e yakın konutun Mamuca bölgesinde yapımı devam etmekte. 2023-2024 yılı içerisinde de hak sahiplerine evleri teslim edilecek."

Vilayet Meydanı'nda konuşlanan tanıtım tırı, hazırlıkların ardından vatandaşların ziyaretine açıldı. Görevlilerden kampanyalar hakkında bilgi alan ziyaretçiler, sanal gerçeklik gözlükleriyle projedeki daireleri görme fırsatı da buldu.


'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024