EBB Yine Bir Suçlu Buldu: Kokunun Nedeni Balıkçılar - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

EBB Yine Bir Suçlu Buldu: Kokunun Nedeni Balıkçılar

EBB Yine Bir Suçlu Buldu: Kokunun Nedeni Balıkçılar
Yayınlama: 2 Kasım 2022 Çarşamba - 1.048
A+
A-

Uzun süredir Hamamyolunda yaşanan koku nedeniyle vatandaşlar ve esnaf mağdur oluyordu. Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz gün yerel basında çıkan haberler sonrasında Eski tarafından bir açıklama yapılarak kokunun nedeinin balıkçılar olduğu ifade edildi. 

Uzun yıllardır yaşanan sorun nedeniyle sık sık şikayette bulunan vatandaşların ve esnafın tepkisine bugüne kadar sessiz kalan ESKi nihayet haber ulusal medya da yer alınca harekete geçti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin sıkıntılar konusundaki yaptığı açıklamalardaki başka birinin sorumlu olduğu geleniği bozmayan ESKİ de kokunun nedenin balıkçılar olduğunu açıkladı. 

Eskişehir kent merkezinde, Hamamyolu Caddesi ile bağlantısı bulunan Banka Caddesi ve çevresindeki bazı rögarlardan yayılan pis kokunun yeniden gündeme gelmesinin ardından ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Bölge esnafının ve vatandaşlarımızın çok iyi bildiği gibi, habere konu olan bölge, balıkçı esnafımızın yoğunlukla bulunduğu bir mevkiidir. Yine çok iyi bilindiği üzere, balıkçı esnafımız, vatandaşlarımıza sattığı balıkları temizleyerek teslim etmektedir. Bu işlem sırasında ortaya çıkan atıkların bir kısmı, balık suyu ve balık kanı gibi sıvılar ile zamanı geçmiş, ezilmiş balıklar, ne yazıktır ki, şehrin “yağmur suyu” ve “kanalizasyon” hatlarına atılmaktadır. Bu kanallara balık, çöp, kullanılmış yağ gibi atıkların atılması uygun değildir, yasal değildir. Bu gibi atıklar kanallarda birikmekte çürüme yoluyla dayanılmaz kokulara neden olmaktadır. Ya da kanalları tıkayarak geri tepmelere ve dolayısıyla çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bu sorunu azaltabilmek adına, bu bölgede, diğer bölgelerimizden farklı olarak, çok daha sık zaman aralıklarıyla temizleme çalışması yapmaktayız. ESKİ olarak bundan önceki dönemlerde her ne kadar Microlife Koku Önleyici Bakteri gibi, ilaçlama gibi, sık aralıklarla temizleme gibi yöntemleri uygulamış olsak da, sorunun ana çözümü bu atıkların kanallara atılmasından vazgeçmektir. Sonuç olarak, “yağmur suyu” ve “kanalizasyon hatları” çöplük değildir. Bu hatların, amacından tamamen farklı bir işlev için kullanılmasının önüne geçmek, tek çözümdür. Konunun kamuoyu tarafından daha net olarak anlaşılabilmesi için, bu duyuru ile birlikte, ekiplerimizin temizlik çalışmaları sırasında çektiği fotoğrafları da “üzülerek”  paylaşıyoruz. Bu görseller, öyle umuyoruz ki, kokunun nedeni hakkında “yeterli bir fikir” verecektir. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın yaşadığı bu sorun ile ilgili olarak, özellikle bölgedeki balıkçı esnafımızın, daha duyarlı olmasını diliyoruz.”

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024