Eskişehir’de Yollar Trafiğe Kapanıyor Araç Sayısı Artmaya Devam Ediyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir’de Yollar Trafiğe Kapanıyor Araç Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Eskişehir’de Yollar Trafiğe Kapanıyor Araç Sayısı Artmaya Devam Ediyor
Yayınlama: 23 Eylül 2022 Cuma - 1.010
A+
A-

Eskişehir'de uzun yıllardır devam eden sorun artarak devam ediyor. Eskişehir trafik sorunu çözümsüz olarak devam ediyor. Yeni alternatif yollar, otoparklar beklenirken şehir trafiğini düzenlemekle sorumlu olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi en son olarak Odunpazarı Bölgesinde bazı cadde ve sokakları trafiğe kapatma kararını önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacak. 

Özellikle bazı saatlerde neredeyse ilerlemez hale gelen trafik sorunu şehrin kanayan yarası olmaya devam ediyor. yaşanan sorunlar ise her ay artmaya devam eden araç sayısı ve buna .çözüm bulmak yerine sorunu derinleştirecek projelere imza atılması ile devam ediyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Eskişehir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 315 bin 37’ye ulaştı.

TÜİK’ten edinilen bilgiye göre, Ağustos ayı sonu itibari ile trafiğe kayıtlı toplam araç sayısı bir önceki aya göre 989 adet artarak, 315 bin 37 ’e ulaştı.

Ağustos ayında 111 bin 759 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı
 

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların %43,1'ini otomobil, %36,8'ini motosiklet, %11,1'ini kamyonet, %4,7'sini traktör, %3,4'ünü kamyon, %0,4'ünü otobüs, %0,4'ünü minibüs ve %0,1'ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.



 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024