Bu Sokakların Hepsi Trafiğe Kapatıldı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Bu Sokakların Hepsi Trafiğe Kapatıldı

Bu Sokakların Hepsi Trafiğe Kapatıldı
Yayınlama: 18 Eylül 2022 Pazar - 1.169
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Evleri Bölgesinde bulunan Kemal Zeytinoğlu Caddesi ve bağlantılı sokakları trafiğe kapadı. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bölgenin turistik bir alan olması gerekçe gösterildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"İnsanların etkileşimi için güvenli, konforlu, erişilebilir alanlar, sürdürülebilir ve yaşanabilir kentlerin en temel bileşenidir. Bu çerçevede şehrimizde yayalaştırdığımız ve yayalaştırma sonrası daha da değer kattığımız alanlara bir yenisini daha ekliyoruz.

Odunpazarı Kentsel Sit Alanı içinde kalan Kemal Zeytinoğlu Caddesi Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemiz tarafından hayata geçirilen birbirinden değerli projeler ile bölgeyi turizm açısından çekim merkezi haline getirmiştir. Özellikle yerli ve yabancı turist sayısındaki artış ile şehrimize gelen turlar nedeniyle de yaşanan araç ve yaya trafiği bölgede trafik düzenlemesi yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. İmar planlarında yaya bölgesi olarak gözüken Kemal Zeytinoğlu Caddesi ve bağlantılı sokaklar, 2017/6 sayılı Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından oy birliği ile alınan karar ile 26 Eylül 2022 tarihi itibariyle araç trafiğine belirli saatlerde kapatılacaktır.

TARİH SAAT

1 NİSAN – 31 EKİM 09.00 – 23.00 TRAFİĞE KAPALI ZAMAN
1 KASIM – 31 MART 09.00 – 21.00 TRAFİĞE KAPALI ZAMAN 
 
KEMAL ZEYTİNOĞLU CADDESİ ( ATATÜRK BULVARI - ŞEYH EDEBALİ SOKAK ARASI)
ARİFBEY SOKAK
BEYLER SOKAK
CEMALCİLER SOKAK
ÇÜRÜK HOCA SOKAK
DEMİRLER SOKAK
ERLER SOKAK
FIRIN SOKAK
İNCEAĞA SOKAK
KOCA MÜFTÜ SOKAK
KURŞUNLU CAMİ SOKAK
MÜCELLİT SOKAK
ORTAÇ SOKAK
ÖRENCİK SOKAK
ÖZLEMLİ SOKAK
PAŞAOĞLU SOKAK
ŞEYH SADIK SOKAK
ŞİRİNYALI SOKAK
TİRYAKİ HASAN PAŞA SOKAK
ZEYTİNLER SOKAK
Caddenin araç trafiğine kapatılması nedeniyle cadde girişinde bulunan taksi durağı 1 araçlık bekleme noktası bırakılması şartıyla Atilla Sokak köşesine taşınacaktır. Caddeyi kullanan 18 ve 32 numaralı minibüsler ise Devetepe Sokak-Kocatepe Sokak-Şube Sokak güzergahını kullanarak Odunpazarı’na ulaşacak ve devamında aynı güzergahı kullanmaya devam edecektir."
'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024