30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Yayınlama: 30 Ağustos 2022 Salı - 944
A+
A-

1922 yılı 30 Ağustos’unda Dumlupınar’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’mızı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Bu kapsamda, tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de kutlama töreni saat: 09.00’ da Valilik, Garnizon ve Büyükşehir Belediyesi çelenklerinin Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Çelenk Sunma Töreni” sona erdi.

Daha sonra program; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Valilik Makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Programa; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Prof Dr. Emine Nur Günay, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Metin Nurullah Sazak, Dr. Aslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024